• A takarmány alapanyagok döntő többsége Magyarországon kerül beszerzésre

  • Grillezett nyúlcomb ‘Café de Paris’ szósszal

  • Szoros kapcsolatban állunk a természettel és ezért kötelezzük el magunkat a holisztikus szemléletmód mellett

  • Napraforgóföld a dabasi nyúlistállóink közelében

  • A 17 Gault Millau pontot és 1 Michelin csillagot elnyerő mesterszakács, Thuri Maag közreműködésével fejlesztünk olyan új termékeket, mint például a nyúl húsgombóc

Környezetünk

 

Öko - nyulak

Ha összehasonlítjuk a nyulakat és más kistestű állatokat, mint például a baromfit a nagyobb testű állatokkal, mint például a tehenekkel, előbbiek kevésbé terhelik a környezetet. Ha a termelt húsmennyiség és a felhasznált takarmánymennyiség arányát vizsgáljuk, a kistestű állatok akkor is egyértelműen előnyben vannak.

Rövid szállítási útvonalak

Elsősorban állatjóléti szempontok miatt igyekszünk a nyulak szállítási útvonalát a lehető legrövidebbre csökkenteni. Ennek egyik kívánt mellékhatása a szállításokon keresztül a környezetre gyakorolt minimális hatás. A nyúltakarmány előállításához szükséges alapanyagok szállítása is korlátozott, mivel nagy részük belföldön, azon belül is a közvetlen környezetünkből kerül beszerzésre. 

Modern istállók és járművek

Az új istállókat a legújabb ismeretek szerint lehetőleg energiahatékonyan építjük fel. A járműveket folyamatosan új, energiahatékony és jóval környezetbarátabb járművekre cseréljük.