• A takarmány alapanyagok döntő többsége Magyarországon kerül beszerzésre

  • Grillezett nyúlcomb ‘Café de Paris’ szósszal

  • Szoros kapcsolatban állunk a természettel és ezért kötelezzük el magunkat a holisztikus szemléletmód mellett

  • Napraforgóföld a dabasi nyúlistállóink közelében

  • A 17 Gault Millau pontot és 1 Michelin csillagot elnyerő mesterszakács, Thuri Maag közreműködésével fejlesztünk olyan új termékeket, mint például a nyúl húsgombóc

Az egészséges nyúlhús

A nyúlhús különösen kedvelt, és nem csak az ínyencek körében. Alacsony koleszterintartalmú, zsírszegény, és telítetlen zsírsavakkal látja el szervezetünket. Ennél fogva a nyúlhús kiválóan alkalmas diétához és betegek ellátásához.

A középkorban különösen a francia szerzetesek kedvelték a nyúlhúst, mivel az halnak és nem húsnak számított, ezért a böjti időszakban is fogyaszthatták.

Ha összehasonlítjuk a nyúlhús tápértékét a haléval, akkor csak kevés eltérés állapíthatunk meg, ezért érthető, hogy a középkori szerzetesek miért oda sorolták a nyúlhúst.

Ma, amikor egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges táplálkozásra, a nyúlhús újra fontossá válhat diétás fogásként és egészséges húsféleként. A sovány nyúlhús maga mögé utasítja a többi húsfélét:

 

 

 

A nyúlhúst különösen pozitív energiamérleg jellemzi, ha a kalória- és energiaértéket a zsírtartalommal hasonlítjuk össze. Lásd a lenti táblázatot: