• A takarmány alapanyagok döntő többsége Magyarországon kerül beszerzésre

  • Grillezett nyúlcomb ‘Café de Paris’ szósszal

  • Szoros kapcsolatban állunk a természettel és ezért kötelezzük el magunkat a holisztikus szemléletmód mellett

  • Napraforgóföld a dabasi nyúlistállóink közelében

  • A 17 Gault Millau pontot és 1 Michelin csillagot elnyerő mesterszakács, Thuri Maag közreműködésével fejlesztünk olyan új termékeket, mint például a nyúl húsgombóc

Főoldal


Alapítás, tevékenységi területek

A lajosmizsei székhelyű Olivia Kft-t Meinrad Odermatt úr alapította 1991-ben. Az anyavállalat a svájci Delimpex AG, melynek az Olivia Kft. 100 százalékos tulajdonában van. Tevékenységi területeink kiterjednek a nyulak hízlalására és tenyésztésére, a takarmánygyártásra, valamint a nyúlhús feldolgozására és értékesítésére. A termékek túlnyomó részét Európába exportáljuk. Cégünk székhelye és telephelyei Budapesttől délre találhatóak, dolgozóink pedig a környékbeli településeken élnek. A nyúltakarmány gyártására szolgáló alapanyagok szinte 100 százaléka helyben beszerezhető.

Középpontban a minőség

A cég HACCP (veszélyelemzés és kritikus ellenőrző pontok) rendszer előírásai szerint működik, valamint rendelkezik IFS illetve ISO 9001 szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszerrel. Az ISO 14001 nemzetközi környezetirányítási rendszer, valamint a SEDEX tanúsítvány, mely az etikus és felelős üzleti tevékenységet biztosítja, egészítik ki a cég minőségügyi rendszerét. A farmok takarmányszükséglete saját takarmánykeverő üzemben kerül előállításra. A takarmánykeverő kapacitása elegendő a teljes belső takarmányszükséglet kielégítésére. A takarmánykeverő üzem a HACCP rendszer szerint működik. Az előállított takarmány állati zsír és fehérjementes. A saját előállítás előnye az összetétel és minőség megfelelő ellenőrizhetősége. A legfontosabb piac Svájc, és Európa számos országa mellett Oroszország is fontos vevőnek számít.

Állatjólét

A minőségügyi irányelvek mellett különös figyelmet fordítunk az állatjólétre. A nyulaink kizárólag saját termelésben előállított és ellenőrzött takarmányt kapnak, és születésüktől fogva nagyon magas színvonalú tartási rendszerben neveljük őket. A takarmánykeverőt, a telepeket és a húsfeldolgozó üzemet az EU irányelvei szerint működtetjük és rendszeresen ellenőrizzük. Az erősen minőség orientált termelésnek, valamint az EU szabványoknak köszönhetően vállalatunknak lehetősége nyílik arra, hogy bébiétel alapanyagot szállíthasson olyan nemzetközileg elismert ügyfeleknek, mint a HiPP és a Nestlé.

Kutatás és fejlesztés

Az Olivia Kft. több évre visszatekintő kutatási és fejlesztési tevékenységgel rendelkezik. Szoros kapcsolatot ápol a Kaposvári Egyetemmel, és ennek az együttműködésnek köszönhetően számos hasznos, a gyakorlati életben hasznosítható kutatás-fejlesztés valósult már meg a cégnél. Ezek fő témája a nyúltenyésztés fejlesztése, különös tekintettel az állatjólétre, az egészséges élelmiszer-előállításra és az élelmiszer-biztonságra.