Nyúl tenyészállat előállítási technológia kialakítása komplex környezeti fókusszal az Olivia Kft-nél

 

Nyúl tenyészállat előállítási technológia kialakítása komplex környezeti fókusszal az Olivia Kft-nél

A projekt célkitűzése egy komplex, megalapozott új tenyésznövendék takarmányozási technológia kialakítása, mely a megfelelő energia és fehérjeszint mellett a hosszú, hasznos termelés alapja lehet. Elméleti K+F eredményként fog jelentkezni az örökölhetőségi értékek meghatározása és publikálása, mely a többi hazai és külföldi tenyésztő központnak fog hasznos információkkal szolgálni a szelekciós munka megkezdéséhez.

Gyakorlati K+F eredményként jelentkezik:

  • saját állományunk szelekciójának megkezdése, a genetikai előrehaladással párhuzamosan tudjuk a gazdasági eredményességet javítani.
  • maga az előállított tenyészállat, mely a fenti kritériumok alapján lett kiválasztva, így egy magasabb tenyészértéket képvisel az állattartók részére,
  • a teljes folyamat monitorozható és visszakövethető egy új software segítségével, amellyel a hatékonyság objektíven mérhető és prognosztizálható.

Takarmányozási kísérleteink eredményeként olyan új K+F és egyben gazdasági eredményre számítunk, mely megítélésünk szerint ezene a területen jelentős hatással lesz a fenntartható és környezethatékony mezőgazdaság alapjainak megteremtésére.

 

 

A projekt összege nettó 298.650.000 Ft forint, ebből vissza nem térítendő támogatás nettó 149.568.750 Ft forint. A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása c. pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal írta ki, a vissza nem térítendő támogatást a Magyar Állam nyújtja. Ez a pénzügyi keret jelentősen hozzájárulhat, hogy a jelen kutatási eredmények alapján létrejövő technológia innovációs értékének kialakításhoz.

 

További információ:

Atkári Tamás projektvezető

+36209376905

tamas.atkari@olivia.hu

 

2019.07.29|Egyéb|