Friss termékeink

Egész nyúl

A terméket fejjel vagy fej nélkül, 10 darabra vágva vagy teljesen kicsontozva szállítjuk. Az egész nyúl kitűnően alkalmas pörköltnek vagy ragunak, finom étel készíthető például fehérboros szósszal.


Nyúlcomb

A ’deluxe’ combnál a sima combbal ellentétben eltávolítjuk a csípőcsontot, ami még élvezetesebbé teszi a fogyasztását.

A comb kitűnően alkalmas egytálételekhez, de sütőben vagy grillen elkészítve is finom és zamatos.


Nyúlpogácsa

A nyúlcomb csont nélkül is kapható, mely különösen töltött húsételek elkészítésére alkalmas. Jól illik hozzá a fűszerezett sajtos töltelék vagy a pármai sonka, mozzarella és rukkola egyvelege, teljesen ízlés szerint.


Nyúlcomb ragu

A nyúlcomb ragut leválasztják a csontról és kézzel darabolják. Kissé átsütve és isteni szószban párolva a nyúlragu igazán mennyei élvezet.


Nyúlcomb fehérhús

A nyúlcomb fehérhús sültnek kiváló.


Nyúlcomb aprópecsenye

A kiváló minőségű combból jó aprópecsenye darabolható. Próbálja ki a tejfölös aprópecsenyét metélttel nyúlhúsból készítve.


Nyúlcomb diónyárs

A «diónyárs» a comb legnemesebb része, amit nyársnak dolgozunk fel.

Fenséges fogás grillen vagy serpenyőben sütve, például francia lecsóhoz (ratatouille) vagy salátához.


Nyúlcomb gömbölyű felsál

A nyúlcomb legnemesebb részét nyársnak dolgozzuk fel. Grillen vagy serpenyőben friss grillzöldségekkel elkészítve igazi élvezet.


Nyúlhát egész

Az egész nyúlhátat csonttal vagy csont nélkül kínáljuk. A hát csonttal együtt mintegy 400 grammot nyom, csont nélkül a súlya körülbelül 280 gramm. Az ízlés szerint töltött nyúlhátat elkészíthetjük sültként, például csőben sült burgonyával.


Kötözött nyúlhát

A csont nélküli nyúlhátba egy hátfilét teszünk, az egészet dagadóba göngyöljük, majd átkötjük. A kötözött hát, valamint az egész hát kiválóan alkalmas sütőben történő elkészítésre. Göngyöljük szalonnába, majd lassú tűzön süssük. Köretként kiválóan alkalmas mellé például sütőben sült hasábburgonya rozmariggal és némi olivaolajjal. Egy jó szósszal körítve inkább metélttel vagy krumplipürével kínáljuk.


Nyúlborda

A csontos nyúlbordát úgy körülbelül 2 centiméter vastag szeletekre vágjuk, amiből négy kisebb szelet lesz. Megpirítjuk és a sütőben 100 fokon nem túl hosszú ideig sütjük, ennek eredményeként kapjuk meg a tökéletes nyúlbordát. Ízlés szerint választhatunk mellé köretet. Fogyasszuk salátával, ha egy kicsit könnyebb fogásra vágyunk.


Nyúlhát filé

A nyúl legnemesebb része a filé, melyet a hátból szelünk ki és 60-70 grammot nyom. Más húsfajtáknál ez a rész a rostélyos. A filét nem túl hosszú ideig serpenyőben sütjük. Ne süssük át teljesen, mivel így hamar kiszárad. A filé akár nyersen, némi olivaolajjal és sóval, borssal, carpaccio-ként is fogyasztható.


Nyúlhát belső filé

A nyúlhát egy másik nemes része a belső filé. Megpirítjuk és salátával tálaljuk. A belső filét többnyire minifilé nyársnak dolgozzuk fel.


Minifilé nyárs

A finom nyárs belső filébe tekerve grillezésre kiválóan alkalmas. Nagyon könnyű és zsírszegény falatkák, melyek jól illenek salátákhoz vagy zöldségekhez.


Nyúlhát aprópecsenye

Nyúlhát filéből készült kiváló minőségű aprópecsenye.

Egy perc alatt elkészíthető aprópecsenye, csak pirítsuk meg, hagyjuk állni a szószban és már készen is van. Metélttel fogyasszuk.


Nyúl negyed eleje

A nyúl mellső lábai alkotják a negyed elejét. Ez kiválóan alkalmas pörköltekhez, mivel magas a zsírtartalma és ez nagyon zamatossá teszi.


Nyúl zsigolett

A negyed elejét dagadóba csavarjuk, majd átkötjük. Jó ár – érték arányú termék, exkluzív csomagolásban, ideális pörköltekhez és egytálételekhez.


Nyúl kiscomb ragu

Kézzel darabolt, csontos kiscombból készített ragu. Kiválóan alkalmas pörköltekhez és egytálételekhez.


Nyúlmáj

A nyúlmáj egy igazi finomság az ínyenceknek. A legjobb egészen frissen fogyasztani.


Nyúlvese

A nyúlbelsőségek egy további specialitása a vese. Elég csak gyorsan megpirítani!


Pulykamell


Kacsamell


Csirkemell