Húsfeldolgozás

A húsfeldolgozásban az abszolút tisztaság, valamint a higiénikus munkamódszer a legfontosabb. Rendelkezésre állnak a megfelelő tanúsítványok, melyek rendszeresen megújításra és felülvizsgálatra kerülnek. Erről bővebben a minőségről szóló részben olvashat, ahol valamennyi tanúsítványunk megtekinthető.

A svájci SQTS (Swiss Quality Testing Services) ellenőrző szervezet a feldolgozás összes folyamatánál felülvizsgálja és igazolja az állatvédelem betartását.

A nyúlhús feldolgozása összetett és megerőltető munka. Ezért a dolgozóknak lehetőségük van arra, hogy turnusban váltsák, vagy a saját preferenciáik szerint cserélhessék a helyüket. Nagy jelentőséggel bír számunkra, hogy dolgozóink aktív módon adnak új ötleteket. Így tudjuk optimalizálni a feldolgozás munkafolyamatait dolgozóink értékes tapasztalatain keresztül.

IFS élelmiszerbiztonsági szabvány

Az IFS élelmiszerbiztonsági szabvány ideális az élelmiszeripari üzemek számára. Az IFS az ’International Featured Standards’ rövidítése, és az egységes nemzetközi minőségbiztosítási és élelmiszerbiztonsági szabványok iránti igény hívta életre.

Az IFS élelmiszerbiztonsági szabvány kidolgozásában kiskereskedőkből, a kereskedelem, az ipar és a tanúsító szervezetek képviselőiből összeállított nemzetközi csoport vett részt.

Az IFS Management GmbH kezeli a szabványt, mely a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó élelmiszerek feldolgozásának valamennyi szintjén alkalmazható.

Az IFS szabványon keresztül megvalósulnak a GFSI (Global Food Safety Initiative) előírásai is. A GFSI az élelmiszerbiztonság folyamatos javításával dolgozik azért, hogy megőrizze a fogyasztók biztonságos élelmiszerekbe vetett bizalmát az egész világon.

Az IFS élelmiszerbiztonsági szabvány célkitűzései

Az IFS élelmiszerbiztonsági szabvány a következő célokat tűzi ki:

  • egy egységes szabvány bevezetése, egységes értékelési rendszerrel,
  • akkrediált tanúsító szervezetekkel, képzett, az IFS szabványra engedéllyel rendelkező auditorokkal történő együttműködés,
  • az összehasonlíthatóság és az átláthatóság biztosítása a teljes szállítási láncon belül
  • a költségek csökkentése a beszállítóknál és a kereskedelemben is (IFS Food, 2012)