Takarmánykeverő

 • Professzionális megoldásokat keresünk, hogy még inkább kimagasló piaci szereplővé válhassunk
 • Folyamatosan javuló tenyésztési/takarmányozási eredményeket érünk el
 • A bejövő alapanyagokat, a tárolást, a gyártást és a takarmányhasznosulást szigorúan ellenőrizzük
 • Tenyésztési és takarmányozási kísérleteket hajtunk végre kis volumenben, és az ezek által elért jobb eredményeket alkalmazzuk gyakorlatban a telepeken
 • Új alapanyagokat, összetevőket tesztelünk a takarmányban

Árpa Extrahált napraforgódara Cukorrépa pellet Búza

 • Jelentős beltartalmi vizsgálati eredményeken alapuló bázist hozunk létre:
  • Nagy számban végzünk akkreditált labor analíziseket
  • Új NIR (közeli infravörös spektroszkóp) berendezést használunk a folyamatos vizsgálati eredményekért
 • Megerősített bejövő alapanyag ellenőrzéseket végzünk, például minden bejövő termék esetében mérjük a nedvességtartalmat és érzékszervi vizsgálatot végzünk
 • Az alapanyagokat biztonságosan tároljuk, többek között az ellenőrzött raktározási körülmények fenntartásával, valamint a rovar- és rágcsálóirtás elvégzésével

A bejövő takarmány alapanyagok nedvességtartalmának mérésére szolgáló berendezés. NIR spektrométer a további vizsgálatokhoz.

Folyamatos fejlődés

Takarmánykeverő üzemünk jelenleg mintegy 25.000 tonna takarmányt gyárt évente, és ez a volumen minden évben folyamatosan növekszik. A takarmánygyártás kapacitása a közelmúltban megduplázódott 10 tonnára óránként, ezáltal teljes egészében ki tudjuk szolgálni a telepeink takarmányigényét. A fejlesztés során új gyártóberendezések és modern vezérlő szoftver lett működésbe állítva. A teljes termelési folyamatot a saját kezünkben tartjuk a maximális takarmánybiztonság és a kiváló minőségű takarmány érdekében. A legjobb minőségű takarmány alapanyagoknak és a gyártási technológia kombinációjának köszönhetően hozzuk létre a lehető legmagasabb elvárásokat kielégítő takarmányt.

A folyamat egyes lépései:

 1. Keverés
 2. Kondicionálás
 3. Granulálás
 4. Hűtés
A takarmány feldolgozására szolgáló granuláló berendezés

A takarmány feldolgozására szolgáló granuláló berendezés

Az alapanyagok keverését követően a por jellegű takarmánykeverékből a préselés/tömörítés általi adhéziós effektusnak köszönhetően kemény granulátumot kapunk. Az általános gyártási folyamat során a takarmánykeverékhez egy kondicionáló berendezésen keresztül gőzt adagolunk. A hozzáadott nedvesség kenést biztosít a préselés folyamán és a granulálás során keletkezett hő hatására zselés állagúvá váló keményítő pedig a vegetatív összetevők felületén vezet plusz adhézióhoz. A granulálást követő forró terméket le kell hűtenünk egy hűtési folyamatlépés beiktatásával, mielőtt a további rendszerlépéseken keresztül megkapjuk a biztonságos és minőségi készterméket.

Szabványok:

A takarmánykeverő üzemünk megfelel az összes releváns EU-s és nemzeti jogi kritériumnak. A nyúltakarmány gyártási folyamat- illetve az Olivia Kft. teljes egésze, ISO:9001 és ISO:14001 tanúsított. Tevékenységeink során elkötelezettek vagyunk a minőség és a környezetünk védelme iránt. A takarmánykeverő működése a tanúsított HACCP rendszernek köszönhetően teljes mértékben megfelel a HACCP alapelveinek. Mindennapi munkánk a GMP alapelvein nyugszik.

Ökológia:

A termelési hatékonyság és az energiafogyasztás folyamatos ellenőrzés alatt áll, és ezen értékeinket a fejlesztéseinknek köszönhetően mindig javítjuk és próbáljuk a lehető legjobb eredményeket elérni (pl. napelem telep felépítése az energia/költséghatékonyság érdekében).

Helyi beszerzés:

Magyarország, mint termelési helyszín kitűnő feltételeket kínál a takarmány előállításához. Az alapanyagok több mint 90 százalékát a térségben termesztik, valamint ezen felül a magyar mezőgazdaság 100 százalékban GMO – mentes.

Magyarország gazdag mezőgazdasági hagyományokkal rendelkező országként ideális feltételeket kínál a nyúltenyésztéshez. A legújabb technológiával felszerelt nyúlistálló (a képen balra egy hőcserélő látható), a környezet védelmének érdekében Mi a birkáinkkal nyíratjuk a füvet. A takarmány alapanyagok döntő többsége Magyarországon kerül beszerzésre.

Modern technika:

Új Merlo típusú homlokrakodó beszerzése a költséghatékonyság érdekében.

A takarmánykeverő csapatát támogatja a Merlo homlokrakodó. A takarmánykeverő csapatát támogatja a Merlo homlokrakodó.