Nyúl tenyészállat előállítási technológia kialakítása komplex környezeti fókusszal az Olivia Kft-nél

 

Nyúl tenyészállat előállítási technológia kialakítása komplex környezeti fókusszal az Olivia Kft-nél

A projekt egyik célkitűzése egy komplex, megalapozott új tenyésznövendék takarmányozási technológia kialakítása, mely a megfelelő energia és fehérjeszint mellett a hosszú, hasznos termelés alapja lehet. A projekt másik célkitűzése egy olyan környezeti szempontú takarmányelőállítás alapjainak letétele, mely a biodiverzitás megőrzése révén járul hozzá a környezetvédelmi célok eléréséhez. A projekt harmadik célkitűzése pedig az állatjólét szempontjából kiemelten fontos csoportos anyaállat tartási technológia alapjainak kidolgozása.

Gyakorlati K+F eredményként jelentkezik:

  • egy olyan komplex tartástechnológia kialakítása, mely alkalmas az anyaállatok csoportos fialtatására, majd pedig az almok későbbi csoportos felnevelésére.
  • maga az előállított tenyészállat, mely egy új takarmányozási technológiával lett felnevelve, így egy magasabb tenyészértéket képvisel az állattartók részére,
  • a teljes termelési folyamat monitorozható és visszakövethető egy új termelés-ellenőrző software segítségével, mely az adatok regisztrációja révén teszi hatékonnyá és elemezhetővé az egyes telepi termelési folyamatok alakulását.

Takarmányozási kísérleteink eredményeként olyan új K+F és egyben gazdasági eredményre számítunk, mely megítélésünk szerint ezen a területen jelentős hatással lesz a fenntartható és környezethatékony mezőgazdaság alapjainak megteremtésére.

 

 

A projekt összege nettó 298.650.000 Ft forint, ebből vissza nem térítendő támogatás nettó 149.568.750 Ft forint. A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása c. pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal írta ki, a vissza nem térítendő támogatást a Magyar Állam nyújtja. Ez a pénzügyi keret jelentősen hozzájárulhat, hogy a jelen kutatási eredmények alapján létrejövő technológia innovációs értékének kialakításhoz.

További információ:

Atkári Tamás projektvezető

+36209376905

tamas.atkari@olivia.hu

 

2020.09.15|Egyéb|